Het zetmeelgehalte van voedingsmiddelen uitgedrukt in g/100g voedsel. 1
Legenda:
Tr = sporen
N = aanwezig in significante hoeveelheden, maar er is geen betrouwbare informatie over de hoeveelheid
( ) = geschatte waarde
Meel, granen
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Zemelen (tarwe) | 23.0 |
Chapati-meel (bruin) | 70.5 |
Chapati-meel (wit) | 75.5 |
Maïzena | 92.0 |
Vanillepuddingpoeder | 92.0 |
Havermout (snelle bereiding, rauw) | 64.9 |
Roggemeel (volkoren) | 75.9 |
Sago (rauw) | 94.0 |
Sojameel (vol vet) | 12.3 |
Sojameel (laag vet) | 14.8 |
Tapioca (rauw) | 95.0 |
Tarwemeel (bruin) | 66.8 |
Tarwemeel (wit, brood bakken) | 73.9 |
Tarwemeel (wit, gewoon) | 76.2 |
Tarwemeel (wit, zelfrijzend) | 74.3 |
Tarwemeel (volkoren) | 61.8 |
Tarwekiemen | 28.7 |
Rijst
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Bruine rijst (rauw) | 80.0 |
Bruine rijst (gekookt) | 31.6 |
Hartige rijst (rauw) | 73.8 |
Hartige rijst (gekookt) | 25.1 |
Witte rijst (gemakkelijke bereiding, rauw) | 85.8 |
Witte rijst (gemakkelijke bereiding, gekookt) | |
Witte rijst (gebakken in reuzel) | 23.1 |
Pasta
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Macaroni (rauw) | 73.6 |
Macaroni (gekookt) | 18.2 |
Noodles (ei, rauw) | |
Noodles (ei, gekookt) | 12.8 |
Spaghetti (wit, rauw) | 70.8 |
Spaghetti (wit, gekookt) | 21.7 |
Spaghetti (volkoren, rauw) | 62.5 |
Spaghetti (volkoren, gekookt) | 21.9 |
Brood
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Bruin brood (gemiddeld) | 41.3 |
Bruin brood (geroosterd) | 52.1 |
Chapatis (gemaakt met vet) | 46.5 |
Chapatis (gemaakt zonder vet) | 42.1 |
Rozijnenbrood | 36.3 |
Rozijnenbrood (geroosterd) | 40.7 |
Granenbrood | 44.1 |
Hovis (gemiddeld) | 39.7 |
Hovis (geroosterd) | 50.9 |
Moutbrood | 30.7 |
Naanbrood | 44.6 |
Papadums (gebakken in plantaardige olie) | 39.1 |
Pitta-brood (wit) | 55.5 |
Roggebrood | 44.0 |
Vitbe (gemiddeld) | 40.4 |
Wit brood (gemiddeld) | 46.7 |
Wit brood (gesneden) | 43.8 |
Wit brood (gebakken in gemengd olie) | 45.3 |
Wit brood (gebakken in reuzel) | 45.3 |
Wit brood (geroosterd) | 53.4 |
Franse stokbrood | 53.5 |
’met toegevoegde vezels’ | 46.3 |
’met toegevoegde vezels’ (geroosterd) | 55.1 |
Volkorenbrood (gemiddeld) | 39.8 |
Volkorenbrood (geroosterd) | 46.6 |
Broodjes
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Bruine broodjes (knapperig) | 48.5 |
Bruine broodjes (zacht) | 49.3 |
Croissants | 37.2 |
Hamburgerbroodjes | 46.6 |
Witte broodjes (knapperig) | 55.4 |
Witte broodjes (zacht) | 49.4 |
Volkoren broodjes | 46.8 |
Ontbijtgranen
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
All-Bran | 27.6 |
Bran Flakes | 50.6 |
Coco Pops | 56.1 |
Common Sense Oat Bran Flakes | 57.2 |
Corn Flakes | 77.7 |
Crunchy Nut Corn Flakes | 52.3 |
Frosties | 51.8 |
Fruit ‘n Fibre | 47.7 |
Muesli (Zwitserse stijl) | 46.0 |
Muesli (zonder toegevoegde suiker) | 51.4 |
Oat and Wheat Bran | 51.0 |
Porridge (gemaakt met water) | 9.0 |
Porridge (gemaakt met volle melk) | 9.0 |
Puffed Wheat | 67.0 |
Raisin Splitz | 57.2 |
Ready Brek | 66.9 |
Rice Krispies | 79.1 |
Ricicles | 53.8 |
Shredded Wheat | 67.5 |
Shreddies | 63.9 |
Smacks | 39.6 |
Special K | 64.5 |
Start | 52.6 |
Sugar Puffs | 28.0 |
Sultana Bran | 39.2 |
Weetabix | 70.5 |
Weetaflake | 59.0 |
Weetos | 52.9 |
Koekjes
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Chocolade koekjes (volledig gecoat) | 21.8 |
(room gevuld, volledig gecoat) | 19.5 |
Chocolade chip koekjes | 30.6 |
Roomcrackers | 68.3 |
Knäckebröd (rogge) | 67.4 |
Crunch koekjes (room gevuld) | 26.8 |
Digestive koekjes (chocolade) | 38.0 |
(gewone) | 55.0 |
Flapjacks | 28.0 |
Gemberkoekjes | 43.3 |
Havermoutkoekjes | 39.7 |
Havermoutcakes (retail) | 59.9 |
Sandwich koekjes (room gevuld) | 37.3 |
(jam gevuld) | 40.4 |
Semi-zoete koekjes | 52.5 |
Korte zoete koekjes | 38.1 |
Shortbread | 47.6 |
Wafelkoekjes (gevuld) | 21.3 |
Wafels (gevuld, chocolade, volledig gecoat) | 17.0 |
Waterkoekjes | 73.5 |
Volkoren crackers | 70.3 |
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Bananenbrood | 16.4 |
Battenburgcake | 16.3 |
Cake mix (bereid) | 24.2 |
Worteltaart | 13.2 |
Chocolade fudge cake | 11.3 |
Crispy cakes | 31.0 |
Luxe geglazuurde taarten (individueel) | 14.8 |
Fruitcake (gewone, retail) | 14.8 |
(rijk) | 11.2 |
(rijk, geglazuurd) | 7.7 |
(volkoren) | 23.2 |
Gateau (chocoladebasis, bevroren) | 17.6 |
(fruit, bevroren) | 17.8 |
Jaffa cakes | 22.4 |
Madeira cake | 21.9 |
Muffins (Amerikaanse stijl, chocolade chip) | 23.8 |
Verminderde vetcake | 16.3 |
Rijstcakes | 79.2 |
Sponscake | 22.0 |
(gemaakt zonder vet) | 22.1 |
(gevuld met jam) | 16.5 |
(met room en jam) | 18.6 |
Zwitserse rol (chocolade, individueel) | 16.3 |
Deegwaren
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Bladerdeeg (rauw) | 34.1 |
Bladerdeeg (gekookt) | 45.0 |
Melk en Melkproducten
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Magere melk (gemiddeld) | 0 |
(gepasteuriseerd) | |
(versterkt plus SMP) | 0 |
(UHT, versterkt) | 0 |
Halfvolle melk (gemiddeld) | 0 |
(gepasteuriseerd) | |
(versterkt plus SMP) | 0 |
(UHT) | 0 |
Volle melk (gemiddeld) | 0 |
(gepasteuriseerd) | 0 |
(zomer) | 0 |
(winter) | 0 |
(gepasteuriseerd) | 0 |
Gecondenseerde melk (magere, gezoet) | 0 |
(vol, gezoet) | 0 |
Gedroogde magere melk | 0 |
(met plantaardige vetten) | 0 |
Verdampte melk (vol) | 0 |
Gearomatiseerde melk | Tr |
Geitenmelk (gepasteuriseerd) | 0 |
Menselijke melk (colostrum) | 0 |
(overgangsperiode) | 0 |
(rijp) | 0 |
Schapenmelk (rauw) | 0 |
Sojamelk (natuurlijk) | 0 |
(gearomatiseerd) | 0 |
Imitatiecrèmes | |
Dessert Top | Tr |
Dream Topping (gemaakt met volle melk) | 2.1 |
(gemaakt met halfvolle melk) | 2.1 |
Elmlea (enkele) | 0 |
(klop) | 0 |
(dubbel) | 0 |
Puddingen en gekoelde desserts
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Cheesecake (bevroren) | 10.8 |
Crème caramel | 2.6 |
Vanillepudding (gemaakt met volle melk) | 5.1 |
(gemaakt met magere melk) | 5.1 |
(uit blik) | 3.1 |
Instant dessertpoeder | 19.4 |
(gemaakt met volle melk) | 3.5 |
(gemaakt met magere melk) | 3.5 |
Gelatine (gemaakt met water) | 0 |
Melkpudding (gemaakt met volle melk) | 9.3 |
(gemaakt met magere melk) | 9.3 |
Mousse (chocolade) | 2.4 |
(fruit) | Tr |
Rijstpudding (uit blik) | 5.8 |
Trifle | 5.5 |
(met verse room) | 4.5 |
Bonen en linzen**
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Blackeye bonen (gedroogd, rauw) | 47.5 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 18.0 |
Brede bonen (bevroren, gekookt in ongezouten water) | 10.0 |
Boterbonen (uit blik, opgewarmd, uitgelekt) | 10.9 |
Kikkererwten (heel, gedroogd, rauw) | 43.8 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 16.6 |
(uit blik, opgewarmd, uitgelekt) | 15.1 |
Groene bonen/Franse bonen (rauw) | 0.9 |
(bevroren, gekookt in ongezouten water) | 2.6 |
Hummus | 9.3 |
Linzen (groen en bruin, heel, gedroogd, rauw) | 44.5 |
(gedroogd, gekookt in gezouten water) | 15.9 |
(rood, gespleten, gedroogd, rauw) | 50.8 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 16.2 |
Mungbonen (heel, gedroogd, rauw) | 40.9 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 14.1 |
Rode nierbonen (gedroogd, rauw) | 38.0 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 14.5 |
(uit blik, opgewarmd, uitgelekt) | 12.8 |
Runnerbonen (rauw) | 0.4 |
(gekookt in ongezouten water) | 0.3 |
Sojabonen (gedroogd, rauw) | 4.8 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 1.9 |
Tofu (sojaboon, gestoomd) | 0.3 |
(gestoomd gebakken) | 0.9 |
Deegwaren (herhaald, zie eerder)
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Bladerdeeg (rauw) | 34.1 |
Bladerdeeg (gekookt) | 45.0 |
Korte deegwaren (rauw) | 45.8 |
Korte deegwaren (gekookt) | 53.2 |
Volkoren deegwaren (rauw) | 37.2 |
Volkoren deegwaren (gekookt) | 43.1 |
Broodjes en gebak
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Bagels (gewone) | 51.3 |
Chelsea broodjes | 34.5 |
Crumpets (geroosterd) | 42.3 |
Rozijnenbroodjes | 36.6 |
Vanillepuddingen (individueel) | 19.6 |
Deense gebakjes | 22.8 |
Donuts (jam gevuld) | 30.0 |
Donuts (ringvormig) | 31.9 |
Eccles cake | 18.1 |
Eclairs (bevroren) | 19.5 |
Griekse gebakjes | 21.6 |
Hot cross buns | 34.9 |
Jamtaartjes (retail) | 27.4 |
Vleespasteitjes | 31.5 |
Muffins (Engelse stijl, wit) | 40.8 |
(Engelse stijl, wit, geroosterd) | 47.3 |
(fruit, retail) | 37.3 |
(gewone) | 47.9 |
(volkoren) | 37.1 |
(retail) | 21.5 |
(geroosterd) | 41.9 |
Puddingen
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Broodpudding | 14.7 |
Kerstpudding (retail) | 10.1 |
Crumble (fruit) | 14.0 |
(fruit, volkoren) | 10.3 |
Fruittaart (één korst) | 13.1 |
(deegtop en bodem) | 22.0 |
(individueel) | 25.8 |
Fruittaart (zwarte bessen, deegtop en bodem) | 22.0 |
Fruittaart (volkoren, één korst) | 10.6 |
(volkoren, deegtop en bodem) | 17.8 |
Citroenmeringuetaart | 13.6 |
Pannenkoeken (zoet, gemaakt met volle melk) | 18.8 |
Sponspudding (uit blik) | 19.6 |
Melasse-taart | 29.2 |
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Kaas- en uienbroodjes (deeg) | 24.2 |
Dumplings | 24.0 |
Pannenkoeken (hartig, gemaakt met volle melk) | 20.2 |
Garnalencrackers (afhaal) | 56.0 |
Risotto (gewone) | 34.0 |
Vullingmix (gedroogd) | 62.8 |
Vulling (salie en ui) | 23.1 |
Yorkshire pudding | 21.0 |
Pizza’s
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Pizzabodem (rauw) | 54.1 |
Pizza (kaas en tomaat, diepvries) | 31.5 |
(kaas en tomaat, dunne bodem) | 30.3 |
(kaas en tomaat, Franse brood) | 29.0 |
(kaas en tomaat, bevroren) | 28.1 |
(kip-topping, gekoeld) | 29.2 |
(vis-topping, afhaal) | 26.2 |
(ham en ananas, afhaal) | 31.3 |
(vlees-topping) | 27.3 |
(vegetarisch) | 26.9 |
Melk en melkproducten (herhaald, zie eerder)
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Magere melk (gemiddeld) | 0 |
(gepasteuriseerd, gemiddeld) | 0 |
(gepasteuriseerd, versterkt plus SMP) | 0 |
(gepasteuriseerd) | 0 |
(UHT) | 0 |
Halfvolle melk (gemiddeld) | 0 |
(gepasteuriseerd, gemiddeld) | 0 |
(gepasteuriseerd, zomer) | 0 |
(gepasteuriseerd, winter) | 0 |
(gepasteuriseerd, versterkt plus SMP) | 0 |
(UHT) | 0 |
Volle melk (gemiddeld) | 0 |
(gepasteuriseerd, gemiddeld) | 0 |
(gepasteuriseerd, zomer) | 0 |
(gepasteuriseerd, winter) | 0 |
(gepasteuriseerd) | 0 |
(UHT) | 0 |
Melk uit de Kanaaleilanden (vol) | 0 |
(gepasteuriseerd) | 0 |
Ontbijtmelk (gepasteuriseerd) | 0 |
(gemiddeld) | 0 |
(zomer) | 0 |
(winter) | 0 |
Verwerkte melkproducten
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Gecondenseerde melk (magere, gezoet) | 0 |
(vol, gezoet) | 0 |
Gedroogde magere melk | 0 |
(met plantaardige vetten) | 0 |
Verdampte melk (vol) | 0 |
(licht, 4% vet) | 0 |
Gearomatiseerde melk (gepasteuriseerd) | 0.2 |
(gepasteuriseerd, chocolade) | 0.4 |
Milkshake (dik, afhaal) | 0.3 |
Andere melksoorten
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Geitenmelk (gepasteuriseerd) | 0 |
Menselijke melk (rijp) | 0 |
Schapenmelk (rauw) | 0 |
Soja (plantaardig alternatief voor melk, gezoet, calcium verrijkt) | 0 |
Soja (plantaardig alternatief voor melk, ongezoet) | 0 |
Verse room
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Room (enkele) | 0 |
(zure) | 0 |
(slagroom) | 0 |
(dubbele) | 0 |
(clotted) | 0 |
Crème fraîche | 0.3 |
(halfvol) | 1.4 |
Room (extra dik) | 0 |
Gesteriliseerde room
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Room (gesteriliseerd, in blik) | 0 |
UHT-room
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Room (UHT, in blik, spray) | 0 |
(UHT, in blik, spray, halfvol) | 0 |
Imitatiecrèmes
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Dream Topping (gemaakt met halfvolle melk) | 2.1 |
Elmlea (enkele) | 0 |
(slagroom) | 0 |
(dubbele) | 0 |
Tip Top dessert topping | 1.9 |
Kaas
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Brie | 0 |
Camembert | 0 |
Cheddar kaas | 0 |
Cheddar type (halfvol) | 0 |
Cheddar (vegetarisch) | 0 |
Kasmaakspread (natuur) | 0 |
(reduced fat) | 0.6 |
Hüttenkäse (natuur) | 0 |
(natuur, reduced fat) | 0 |
(met toevoegingen) | 0 |
Roomkaas | 0 |
Danish blue | 0 |
Edam | 0 |
Feta | 0 |
Geitenkaas (vol, wit korst) | 0 |
Gouda | 0 |
Harde kaas (gemiddeld) | 0 |
Mozzarella (vers) | 0 |
Parmezaan (vers) | 0 |
Smeerkaas (natuur) | 0 |
(plakjes, reduced fat) | 0 |
Smeerkaas (zacht wit, laag vet) | 0 |
(zacht wit, medium vet) | 0 |
(zacht wit, vol vet) | 0 |
Stilton (blauw) | 0 |
Witte kaas (gemiddeld) | 0 |
Yoghurt en fromage frais
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Volle melk yoghurt (natuur) | 0 |
(fruit) | 1.1 |
(baby, fruitsmaak) | 0.7 |
(twinpot, dik en romig met fruit) | 0.6 |
Magere yoghurt (natuur) | 0.3 |
(fruit) | 1.0 |
Vetarme/dieet yoghurt (natuur) | 0.3 |
(fruit) | 0.7 |
Griekse stijl yoghurt (natuur) | 0.3 |
(fruit) | 0.7 |
Drinkyoghurt | 0 |
Griekse yoghurt (schaap) | 0 |
Lassi (gezoet) | 0.2 |
Soja (alternatief voor yoghurt, fruit) | 0.7 |
Tzatziki | 0.2 |
Fromage frais (natuur) | 0.3 |
(fruit) | 0.6 |
(vetarm, naturel) | 0.2 |
(vetarm, fruit) | 0.7 |
IJs
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Choc ice | 0.7 |
Chocolate nut sundae | 1.3 |
Cornetto-type ijsco cone | 8.7 |
Bevroren ijsdesserts | 0.7 |
Ijsreep (chocolade gecoat) | 0.6 |
Ijswafels | 77.7 |
Ijs (zuivel, vanille) | Tr |
(zuivel, premium) | Tr |
Ijs (plantaardig, vanille) | 0 |
Ijslolly’s (met ijs) | 0 |
(met echt vruchtensap) | 0 |
Sorbet (fruit) | 0 |
Puddingen en gekoelde desserts (herhaald, zie eerder)
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Banoffee pie | 11.4 |
Cheesecake (bevroren) | 10.0 |
(fruit, individueel) | 9.1 |
Chocolade zuiveldesserts | 2.7 |
Crème caramel | 2.6 |
Vla (gemaakt met volle melk) | 5.1 |
(gemaakt met halfvolle melk) | 5.1 |
Vla (uit blik) | 3.5 |
Instant dessertpoeder | 19.4 |
Gelei (gemaakt met water) | 0 |
Meringue | 0 |
(met room) | 0 |
Melkpudding (gemaakt met volle melk) | 9.2 |
Mousse (chocolade) | 2.4 |
(chocolade, reduced fat) | 2.2 |
(fruit) | Tr |
Pavlova (met fruit en room) | 1.1 |
(zonder fruit) | 0.3 |
Profiteroles met saus | 6.4 |
Rijstpudding (uit blik) | 7.3 |
(uit blik, vetarm) | 7.2 |
Torte (fruit) | 9.9 |
Trifle | 4.3 |
(fruit) | 4.2 |
Eieren en eiergerechten
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Eieren (kip, rauw) | 0 |
(eiwit, rauw) | 0 |
(eigeel, rauw) | 0 |
(kip, gekookt) | 0 |
(gebakken in plantaardige olie) | 0 |
(gepocheerd) | 0 |
(roerei, met melk) | 0 |
(eend, heel, rauw) | 0 |
Eiergerechten
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Omelet (natuur) | 0 |
(kaas) | 0 |
Quiche (kaas en ei) | 15.6 |
(kaas en ei, volkoren) | 12.6 |
Quiche (Lorraine) | 17.4 |
Vetten en oliën
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Boter | 0 |
(smeerbaar) | 0 |
Gecombineerde smeerbaar (70-80% vet) | 0 |
(40% vet) | 0 |
Zuivelspread (40% vet) | 0 |
Margarine (hard, dierlijke en plantaardige vetten) | 0 |
(hard, alleen plantaardige vetten) | 0 |
(zacht, niet meervoudig onverzadigd) | 0 |
(zacht, meervoudig onverzadigd) | 0 |
Vetsmeersel (70-80% vet, niet meervoudig onverzadigd) | 0 |
(70% vet, meervoudig onverzadigd) | 0 |
(60% vet, meervoudig onverzadigd) | 0 |
(60% vet, met olijfolie) | 0 |
(40% vet, niet meervoudig onverzadigd) | 0 |
(35-40% vet, meervoudig onverzadigd) | 0.6 |
(20-25% vet, niet meervoudig onverzadigd) | Tr |
(meervoudig onverzadigd) | 0.8 |
(5% vet) | 0 |
Bakvetten
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Gecombineerd bakvet | 0 |
Rundvet (dripping) | 0 |
Ghee (boter) | 0 |
(plantaardig) | 0 |
Reuzel | 0 |
Niervet (geraspt) | 11.9 |
(plantaardig) | 10.2 |
Oliën
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Kokosolie | 0 |
Levertraan | 0 |
Maïsolie | 0 |
Teunisbloemolie | 0 |
Olijfolie | 0 |
Palmolie | 0 |
Pindaolie | 0 |
Koolzaadolie | 0 |
Saffloerolie | 0 |
Sesamolie | 0 |
Sojaolie | 0 |
Zonnebloemolie | 0 |
Plantaardige olie (gemengd, gemiddeld) | 0 |
Walnotenolie | 0 |
Tarwekiemolie | 0 |
Vlees en vleesproducten
Spek
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Spekreepjes, rug (rauw) | 0 |
(droog gebakken) | 0 |
(gegrild) | 0 |
(gegrild, krokant) | 0 |
(magnetron) | 0 |
(vet verwijderd, rauw) | 0 |
(vet verwijderd, gegrild) | 0 |
(reduced salt, gegrild) | 0 |
Midden (gegrild) | 0 |
Spekreepjes, buik (rauw) | 0 |
(gegrild) | 0 |
(gebakken) | 0 |
Spek (vet, gemiddeld, rauw) | 0 |
(gemiddeld, gekookt) | 0 |
Ham | 0 |
(hamlap, rauw) | 0 |
(gekookt) | 0 |
(hamreepjes, gegrild) | 0 |
Rundvlees
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Rundvlees (gemiddeld, mager, rauw) | 0 |
(vet verwijderd, rauw) | 0 |
Rundvlees (vet, gekookt) | 0 |
Stoofvlees (gestoofd, mager) | 0 |
(mager en vet) | 0 |
Voorrib/ribroast (rauw, mager en vet) | 0 |
(geroosterd, mager en vet) | 0 |
Gehakt (rauw) | 0 |
(magnetron) | 0 |
(gestoofd) | 0 |
(extra mager, gestoofd) | 0 |
Biefstuk (rauw, mager en vet) | 0 |
(barbecue, mager) | 0 |
(gebakken, mager) | 0 |
(gebakken, mager en vet) | 0 |
(gegrild, mager) | 0 |
(van steakhouse, mager) | 0 |
(reepjes, roerbak, mager) | 0 |
Zilvervlies (gezouten, gekookt, mager) | 0 |
Stoofvlees (rauw, mager en vet) | 0 |
(gestoofd, mager en vet) | 0 |
Bovenstuk (rauw, mager en vet) | 0 |
(geroosterd, goed doorbakken, mager) | 0 |
(mager en vet) | 0 |
Lam
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Lam (gemiddeld, mager, rauw) | 0 |
(vet verwijderd, rauw) | 0 |
(vet, gekookt) | 0 |
Best end nek koteletten (rauw, mager en vet) | 0 |
(gegrild, mager) | 0 |
(mager en vet) | 0 |
Borst (geroosterd, mager) | 0 |
(mager en vet) | 0 |
Bout (gemiddeld, rauw, mager en vet) | 0 |
(heel, geroosterd, medium mager) | 0 |
(mager en vet) | 0 |
Lende koteletten (rauw, mager en vet) | 0 |
(gegrild, mager) | 0 |
(mager en vet) | 0 |
(magnetron, mager en vet) | 0 |
(geroosterd, mager en vet) | 0 |
Gehakt (rauw) | 0 |
(gestoofd) | 0 |
Nekfilet (reepjes, roerbak, mager) | 0 |
Schouder (rauw, mager en vet) | 0 |
(reepjes, kebabs, gegrild, mager en vet) | 0 |
(heel, geroosterd, mager) | 0 |
(mager en vet) | 0 |
Stoofvlees (drukpan, mager) | 0 |
(gestoofd, mager) | 0 |
(mager en vet) | 0 |
Varkensvlees
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Varkensvlees (gemiddeld, mager, rauw) | 0 |
(vet verwijderd, rauw) | 0 |
(vet, gekookt) | 0 |
Buiklap/reepjes (gegrild, mager en vet) | 0 |
Reepjes (stoofpot, mager) | 0 |
Filet reepjes (roerbak, mager) | 0 |
Boutlap (rauw, mager en vet) | 0 |
(geroosterd, medium, mager) | 0 |
(mager en vet) | 0 |
Lende koteletten (rauw, mager en vet) | 0 |
(barbecue, mager en vet) | 0 |
(gegrild, mager) | 0 |
(mager en vet) | 0 |
(magnetron, mager en vet) | 0 |
(geroosterd, mager en vet) | 0 |
Steaks (rauw, mager en vet) | 0 |
(gegrild, mager en vet) | 0 |
Kalfsvlees
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Kalfsvlees (escalope, rauw) | 0 |
(gebakken) | 0 |
Kip
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Donker vlees (rauw) | 0 |
Licht vlees (rauw) | 0 |
Vlees (gemiddeld, rauw) | 0 |
Borst (stoofpot, alleen vlees) | 0 |
(gegrild zonder vel, alleen vlees) | 0 |
(reepjes, roerbak) | 0 |
Borst in paneermeel (gekoeld, gebakken) | 14.0 |
Drumsticks (geroosterd, vlees en vel) | 0 |
Geroosterd (vlees, gemiddeld) | 0 |
(donker vlees) | 0 |
(licht vlees) | 0 |
(beenpartij, vlees en vel) | 0 |
(vleugelpartij, vlees en vel) | 0 |
Vel (droog, geroosterd/gegrild) | 0 |
Kalkoen
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Donker vlees (rauw) | 0 |
Licht vlees (rauw) | 0 |
Vlees (gemiddeld, rauw) | 0 |
Borst (filet, gegrild, alleen vlees) | 0 |
(reepjes, roerbak) | 0 |
Geroosterd (donker vlees) | 0 |
(licht vlees) | 0 |
(vlees, gemiddeld) | 0 |
Vel (droog, geroosterd) | 0 |
Eend
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Eend (rauw, alleen vlees) | 0 |
(krokant, Chinees) | 0 |
(geroosterd, alleen vlees) | 0 |
(vlees, vet en vel) | 0 |
Gans
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Gans (geroosterd, vlees, vet en vel) | 0 |
Fazant
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Fazant (geroosterd, alleen vlees) | 0 |
Konijn
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Konijn (rauw, alleen vlees) | 0 |
(gestoofd, alleen vlees) | 0 |
Wild
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Wild (geroosterd) | 0 |
Orgaanvlees
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Hart (lam, geroosterd) | 0 |
Nier (lam, gebakken) | 0 |
(rund, gestoofd) | 0 |
(varken, gestoofd) | 0 |
Lever (kalf, gebakken) | 0 |
(kip, gebakken) | 0 |
(lam, gebakken) | 0 |
(rund, gestoofd) | 3.6 |
(varken, gestoofd) | 3.6 |
Oxtail (gestoofd) | 0 |
Tong (schaap, gestoofd) | 0 |
Pens (schoongemaakt, rauw) | 0 |
Poten en staarten (gekookt) | 0 |
Burgers en grillsteaks
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Hamburgers (gekoeld/bevroren, rauw) | Tr |
(gebakken) | Tr |
(gegrild) | Tr |
Big Mac | 16.6 |
Cheeseburger (afhaal) | 21.2 |
Economy burgers (bevroren, rauw) | 3.1 |
(gegrild) | 8.9 |
Grillsteaks (rundvlees, gekoeld/bevroren, gegrild) | Tr |
Hamburger (afhaal) | 21.2 |
Quarterpounder met kaas (afhaal) | 14.0 |
Whopper burger | 14.4 |
Vleesproducten
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Bloedworst (droog gebakken) | 16.4 |
Kipnuggets (afhaal) | 18.4 |
Kippasta (individueel, gekoeld/bevroren, gebakken) | 23.0 |
Kiprol | 5.2 |
Corned beef (in blik) | 0 |
Cornish pastie | 24.1 |
Frankfurter | Tr |
Wildpastei | 31.2 |
Haggis (gekookt) | 19.2 |
Leverworst | 5.0 |
Luncheon meat (in blik) | 3.6 |
Vleesspread | 2.1 |
Paté (lever) | 0.8 |
(vlees, reduced fat) | 1.7 |
Polony | 14.2 |
Varkenspastei (individueel) | 22.7 |
Salami | Tr |
Worst (rundvlees, gekoeld, gegrild) | 11.7 |
(varkensvlees, rauw, gemiddeld) | 6.8 |
(varkensvlees, gekoeld, gebakken) | 8.4 |
Worst (varkensvlees, gekoeld, gegrild) | 8.3 |
(reduced fat, gekoeld/bevroren, gegrild) | 9.9 |
Worst (premium, gekoeld, gegrild) | 5.4 |
Saucijzenbroodjes (bladerdeeg) | 24.5 |
Saveloy (onbewerkt, afhaal) | 8.9 |
Scotch eggs (retail) | 13.1 |
Steak and kidney pastei (enkele korst, zelfgemaakt) | 15.4 |
Steak and kidney / Rundvleespastei (individueel, gekoeld/bevroren, gebakken) | 25.2 |
Stoofvlees met jus (in blik) | 0.6 |
Tongplakken | 0 |
Kalkoenrol | 4.7 |
Witte pudding | 36.3 |
Vleesgerechten
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Beef bourguignonne | 1.4 |
(gemaakt met mager rundvlees) | 1.4 |
Rundvleesstoofpot (gemaakt met ingeblikte saus) | 1.8 |
Beef chow mein (retail, opgewarmd) | 12.3 |
Beef curry (gekoeld/bevroren, opgewarmd) | 1.8 |
(met rijst) | 13.8 |
(reduced fat) | 0.2 |
Beef stew | 2.3 |
Rundvlees, roerbak met groene paprika | 2.2 |
Bolognese saus (met vlees) | 0.2 |
Kip chasseur | 1.2 |
Kip chow mein (afhaal) | 6.6 |
Kip curry (gemiddeld, afhaal) | 1.2 |
(gekoeld/bevroren, opgewarmd, met rijst) | 13.9 |
Kip curry (gemaakt met ingeblikte currysaus) | 2.1 |
Kip in witte saus (in blik) | 2.5 |
Kip satay | 1.4 |
Kip tandoori (gekoeld, opgewarmd) | 1.0 |
Kip tikka masala (retail) | 0.6 |
Kipvleugels (gemarineerd, gekoeld/bevroren, barbecue) | 0.5 |
Kip (roerbak met rijst en groenten, bevroren, opgewarmd) | 12.6 |
Chilli con carne | 1.2 |
(gekoeld/bevroren, opgewarmd, met rijst) | 14.5 |
Coq au vin | 2.8 |
Coronation chicken | 0.2 |
Cottage/Shepherd’s pie (gekoeld/bevroren, opgewarmd) | 10.3 |
Faggots in jus (gekoeld/bevroren, opgewarmd) | 10.8 |
Goulash | 4.3 |
Irish stew | 6.5 |
(gemaakt met mager lamsvlees) | 6.5 |
(in blik) | 5.6 |
Lam curry (gemaakt met ingeblikte currysaus) | 2.1 |
Lam kheema | 1.1 |
Lam/Rundvlees hotpot met aardappelen (gekoeld/bevroren, retail, opgewarmd) | 9.6 |
Lancashire hotpot | 5.8 |
Lasagne | 11.7 |
(gekoeld/bevroren, opgewarmd) | 12.7 |
Vlees samosa’s (afhaal) | 16.8 |
Moussaka (gekoeld/bevroren/lang houdbaar, opgewarmd) | 6.5 |
Pasta met vlees en tomatensaus | 10.7 |
Varkensstoofpot (gemaakt met ingeblikte saus) | 1.5 |
Worststoofpot | 2.7 |
Shish kebab (alleen vlees) | 0 |
(in pitabroodje met salade) | 15.0 |
Spaghetti bolognese (gekoeld/bevroren, opgewarmd) | 2.3 |
(gekoeld/bevroren, opgewarmd, met spaghetti) | 13.2 |
Loempia’s (vlees, afhaal) | 12.0 |
Sweet and sour chicken (afhaal) | 8.8 |
Sweet and sour pork | 3.4 |
Vis en visproducten
Witte vis
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Kabeljauw (rauw) | 0 |
(gebakken) | 0 |
(gepocheerd) | 0 |
(bevroren, rauw) | 0 |
(bevroren, gegrild) | 0 |
(in beslag, gebakken in gemengde olie) | 11.7 |
(in paneermeel, bevroren, gebakken in gemengde olie) | 15.0 |
(in peterseliesaus, bevroren, gekookt) | 2.8 |
(gedroogd, gezouten, gekookt) | 0 |
Coley (rauw) | 0 |
(gestoomd) | 0 |
Schelvis (rauw) | 0 |
(gestoomd) | 0 |
(gerookt, gestoomd) | 0 |
(in paneermeel, bevroren, gebakken in gemengde olie) | 12.6 |
Heilbot (gegrild) | 0 |
Tong (rauw) | 0 |
(gestoomd) | 0 |
(goujons, gebakken) | 13.9 |
(goujons, gebakken in gemengde olie) | 13.4 |
Schol (rauw) | 0 |
(bevroren, gestoomd) | 0 |
(in beslag, gebakken in gemengde olie) | 12.0 |
(in paneermeel, gebakken in gemengde olie) | 8.3 |
(goujons, gebakken) | 27.0 |
(goujons, gebakken in gemengde olie) | 26.1 |
Rog (in beslag, gebakken in gemengde olie) | 10.3 |
Skate (in beslag, gebakken in gemengde olie) | 4.8 |
Wijting (gestoomd) | 0 |
(in paneermeel, gebakken in gemengde olie) | 6.8 |
Vette vis
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Ansjovis (in olie, uitgelekt) | 0 |
Paling (in gelei) | Tr |
Haring (rauw) | 0 |
(gegrild) | 0 |
Kipper (rauw) | 0 |
(gegrild) | 0 |
Makreel (rauw) | 0 |
(gegrild) | 0 |
(gerookt) | 0 |
Sardines (in tomatensaus) | 0.2 |
Zalm (rauw) | 0 |
(gegrild) | 0 |
(gestoomd) | 0 |
(gerookt) | 0 |
(roze, in blik, alleen vlees, uitgelekt) | 0 |
Sardines (in blik, alleen vlees, uitgelekt) | 0 |
(in olie, uitgelekt) | 0 |
(in tomatensaus) | Tr |
Zwaardvis (gegrild) | 0 |
Forel (regenboog, gegrild) | 0 |
Tonijn (in blik, alleen vlees, uitgelekt) | 0 |
(in olie, uitgelekt) | 0 |
Spiering (in bloem, gebakken) | 5.2 |
Schaal- en schelpdieren
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Krab (gekookt) | Tr |
(in blik, alleen vlees, uitgelekt) | Tr |
Kreeft (gekookt) | Tr |
Garnalen (gekookt) | 0 |
Scampi (in paneermeel, bevroren, gebakken in gemengde olie) | 20.5 |
Grijze garnalen (in blik, alleen vlees, uitgelekt) | Tr |
(bevroren) | Tr |
Weekdieren
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Kokkels (gekookt) | Tr |
Mosselen (gekookt) | Tr |
Inktvis (bevroren, rauw) | Tr |
(in beslag, gebakken in gemengde olie) | 12.9 |
Wulken (gekookt) | Tr |
Alikruiken (gekookt) | Tr |
Visproducten en gerechten
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Surimi (krabsticks) | 6.6 |
Curry (vis, Bengaals) | Tr |
(garnaal, afhaal) | 0.9 |
Visballetjes (gestoomd) | 5.5 |
Viskoekjes (gebakken in gemengde olie) | 16.8 |
Vissticks (kabeljauw, gebakken in gemengde olie) | 15.5 |
(gegrild) | 16.6 |
Vispastei | 3.2 |
Fisherman’s pie (retail) | 7.2 |
Kedgeree | 8.0 |
Kuit (kabeljauw, hard, gebakken in gemengde olie) | 3.0 |
Zalm en croute (retail) | 17.1 |
Seafood cocktail | 1.4 |
Seafood pasta (retail) | 5.9 |
Szechuan garnalen met groenten (afhaal) | 1.2 |
Taramasalata | 4.1 |
Tonijnpaté | Tr |
Groenten
Vroege aardappelen
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Nieuwe aardappelen (gemiddeld, rauw) | 14.8 |
(gekookt in ongezouten water) | 16.7 |
(in schil, gekookt in ongezouten water) | 14.4 |
(in blik, opgewarmd, uitgelekt) | 14.4 |
Hoofdteeltaardappelen
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Oude aardappelen (gemiddeld, rauw) | 16.6 |
(gebakken, vruchtvlees en schil) | 30.5 |
(gebakken, alleen vruchtvlees) | 17.3 |
(gekookt in ongezouten water) | 16.3 |
(gestampt met boter) | 14.5 |
(gebakken in gemengde olie) | 25.3 |
(gebakken in maïsolie) | 25.3 |
(gebakken in reuzel) | 25.3 |
Gefrituurde oude aardappelen
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Friet (zelfgemaakt, gebakken in gemengde olie) | 29.5 |
(gebakken in maïsolie) | 29.5 |
(gebakken in rundvet) | 29.5 |
(retail, gebakken in gemengde olie) | 28.8 |
(gebakken in rundvet) | 28.8 |
(gebakken in plantaardige olie) | 28.8 |
Friet (retail) | 32.7 |
(recht gesneden, bevroren, gebakken in gemengde olie) | 35.3 |
(bevroren, gebakken in maïsolie) | 35.3 |
(gebakken in rundvet) | 35.3 |
(fijn gesneden, bevroren, gebakken in gemengde olie) | 40.6 |
(bevroren, gebakken in maïsolie) | 40.6 |
(bevroren, gebakken in rundvet) | 40.6 |
Magnetronfriet (gekookt) | 31.5 |
Ovenfriet (bevroren, gebakken) | 29.1 |
Aardappelproducten
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Instant aardappelpoeder (gemaakt met water) | 12.7 |
(gemaakt met volle melk) | 12.7 |
Aardappelkroketten (gebakken in gemengde olie) | 21.1 |
Aardappelfritters (in beslag, gekookt) | 25.2 |
Aardappelwafels (bevroren, gekookt) | 29.8 |
Bonen en linzen (herhaald, zie eerder)
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Aduki bonen (gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 20.8 |
Baked beans (in tomatensaus, opgewarmd) | 9.4 |
(reduced sugar, reduced salt) | 9.7 |
Taugé (mung, rauw) | 1.8 |
(roerbak in gemengde olie) | 1.1 |
Black gram (urad gram, gedroogd, rauw) | 37.6 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 13.0 |
Blackeye bonen (gedroogd, rauw) | 47.5 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 18.0 |
Tuinbonen (bevroren, gekookt in ongezouten water) | 10.0 |
Boterbonen (in blik, opgewarmd, uitgelekt) | 10.9 |
Kikkererwtenmeel/besanmeel (43.8) | |
Kikkererwten (heel, gedroogd, rauw) | 43.8 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 16.6 |
(in blik, opgewarmd, uitgelekt) | 15.1 |
Groene bonen/Franse bonen (rauw) | 0.9 |
(bevroren, gekookt in ongezouten water) | 2.6 |
Hummus | 9.3 |
Linzen (groen en bruin, heel, gedroogd, rauw) | 44.5 |
(gedroogd, gekookt in gezouten water) | 15.9 |
Linzen (rood, gespleten, gedroogd, rauw) | 50.8 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 16.2 |
Mungbonen (heel, gedroogd, rauw) | 40.9 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 14.1 |
Rode nierbonen (gedroogd, rauw) | 38.0 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 14.5 |
(in blik, opgewarmd, uitgelekt) | 12.8 |
Pronkbonen (rauw) | 0.4 |
(gekookt in ongezouten water) | 0.3 |
Sojabonen (gedroogd, rauw) | 4.8 |
(gedroogd, gekookt in ongezouten water) | 1.9 |
Tofu (sojaboon, gestoomd) | 0.3 |
(gestoomd, gebakken) | 0.9 |
Erwten
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Sugar snaps (rauw) | 0.8 |
(gekookt in gezouten water) | 0.5 |
(roerbak in gemengde olie) | 0.2 |
Muskaatperen (in blik, opgewarmd) | 10.7 |
Erwten (rauw) | 7.0 |
(gekookt in ongezouten water) | 7.6 |
(bevroren, gekookt in gezouten water) | 4.7 |
(gekookt in ongezouten water) | 4.7 |
(in blik, opgewarmd, uitgelekt) | 6.3 |
Doperwten (bevroren, gekookt in ongezouten water) | Tr |
Bewerkte erwten (in blik, opgewarmd, uitgelekt) | 14.7 |
Groenten, algemeen
Ingrediënt | Waarde |
---|---|
Artisjok, globe (gekookt) | 0 |
Artisjok, jeruzalem (gekookt) | 0 |
Asperges (rauw) | 0.1 |
(gekookt in gezouten water) | Tr |
Aubergine (rauw) |